فؤاد ایزدی:
فؤاد ایزدی عضو هیئتعلمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و تحلیلگر مسائل بینالمللی اعلام کرد که در داخل آمریکا عدهای کرونا را بهچشم یک فرصت مینگرند و امیدوارند که اهدافی را که با تحریم علیه ایران به دست نیاوردند، با کرونا به دست بیاورند
پایگاه رهنما:
فؤاد ایزدی عضو هیئتعلمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و تحلیلگر مسائل بینالمللی اعلام کرد که در داخل آمریکا عدهای کرونا را بهچشم یک فرصت مینگرند و امیدوارند که اهدافی را که با تحریم علیه ایران به دست نیاوردند، با کرونا به دست بیاورند. فؤاد ایزدی بابیان اینکه رفتارهای آمریکا علیه ایران در این شرایط بحرانی ناشی از بیماری کرونا قابل توجیه نیست، گفت: کشورهای منطقهای و فرامنطقهای و حتی تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا از دولت این کشور درخواست تعلیق تحریمها علیه ایران را در این شرایط داشتند، اما پاسخ دولت آمریکا به این درخواستها افزایش تحریمها بود که در هفته گذشته صورت گرفت. وی افزود: مشکل این است که در داخل آمریکا، عدهای نگاهشان به کرونا یک فرصت است و اهدافی را که با تحریم علیه ایران به دست نیاوردند، شاید با کرونا به دست بیاورند و درواقع از کرونا برای کشته گرفتن و ایجاد مشکل برای ایران استفاده میکنند، این کاری است که دولت آمریکا انجام میدهد و در فضای بینالملل هیچ توجیهی نیز برای این موضوع وجود ندارد. ایزدی که با برنامه «بدون خطخوردگی» رادیو گفتوگو میکرد، با تأکید بر اینکه دولتمردان آمریکا در فشار علیه ایران در این شرایط کرونایی، دغدغه افکار عمومی در داخل ایران را ندارند، اظهار داشت: آنها برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی بهوسیله رسانههایشان تبلیغاتی انجام میدهند، اما مردم ایران هوشمند هستند و میفهمند اگر کسی ادعای حمایت کند، اما همزمان جلوی خرید دارو و ابزارهای پزشکی را بگیرد، قطعاً با حقوق بشر و حمایت از مردم ایران همخوانی ندارد. وی از صندوق بینالمللی پول و دریافت وام و تسهیلات از این صندوق برای مبارزه با کرونا سخن گفت و اظهار داشت: ایران سالها است که عضو این صندوق است و حق عضویت سالانه را نیز پرداخت کرده است. قبلاً ایران از صندوق درخواستی نداشته و مبلغی که ایران درخواست میکند زیاد نیست. کارشکنی آمریکا علیه ایران برای دریافت وام، دلیل دیگری برای دشمنی دولت آمریکا علیه مردم ایران است و حتی اجازه نمیدهد یک وام با مقدار نهچندان بالا نیز در کشور تزریق شود تا دغدغههای مردم ایران در این شرایط کمتر شود.
ایزدی درباره دلایل مخالفت آمریکا با دریافت تسهیلات از صندوق بینالمللی پول گفت: اگر این پول وارد ایران میشد از نظر روانی یک اثر مثبت بین مردم داشت، اما وقتی پولی وارد نشود، آن بار روانی مورد انتظار نیز حاصل نمیشود، اما از سوی دیگر این کار آنها نشانه حماقت آمریکاییها است، زیرا اگر پول به ایران داده میشد میتوانستند در افکار عمومی این سؤال را ایجاد کنند که این پولی که دولت ایران دریافت کرده است در چه مسیری خرج شده است.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: شرایطی که امروز ما در آمریکا میبینیم به این دلیل نیست که آمریکا کشور فقیری است، برای این است، چون تفکر «داروینیسم» که در آمریکا حاکم است باعث میشود به سمت فعالیتهایی بروند که نفع عموم مردم در آن نیست. وی تصریح کرد: در ماجرای کرونا وضعیت آمریکا از نظر کشته و مبتلایان به این ویروس خیلی بدتر از ایران است و ما میبینیم که یک ایالت ۱۸ میلیونی در آمریکا علیرغم آمارهایی که در آمریکا داده میشود خیلی معتبر هم نیست، وضعیت بدتری از ایران دارند. ایزدی خاطرنشان کرد: اینکه میبینیم در آمریکا میلیونها نفر علیرغم ثروتی که این کشور دارد بیخانمان هستند، بیمه ندارند و با مشکلات اقتصادی مواجه هستند برمیگردد به این تفکری که در آمریکا وجود دارد. این کارشناس مسائل آمریکا یادآور شد: الآن شعار «آمریکا اول» که ترامپ در انتخابات میداد، درباره کرونا محقق شده است و امروز میبینیم که آمریکا از نظر کشته و مبتلا به ویروس کرونا رتبه اول را دارد، البته تعداد انسانهایی در آمریکا کشته شوند با همه خصومتهایی که این کشور علیه مردم و کشور ما داشته برای ما خوشایند نیست بهخصوص اینکه آنها کسانی هستند که از اقشار ضعیف در آمریکا هستند. ایزدی در ادامه گفت: الآن در اروپا و برخی کشورهای غربی ساعت ۸ -۹ صبح کالاهای فروشگاهها تمام میشود و مردم این کشورها هرچه در فروشگاهها وجود دارد را میبرند، درصورتیکه ما این موضوع را در ایران نداریم، اینجاست که فرهنگ کشورها خودش را نشان میدهد. وی درباره سؤالی پیرامون افول آمریکا خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا، کشورهای غربی، فرهنگ غرب و... رو به افول هستند، وقتی دولتی در غرب ماسک را از کشور و دولت دیگری میدزدد، با این بهانه که زور بیشتری دارد، این افول را نشان میدهد، این تفکر داروینیسم اجتماعی است که میگوید هر که زور بیشتری دارد هر کاری میخواهد میکند، مانند قانون جنگل.
ایزدی اضافه کرد: ماجرای کرونا برای ما یک درس بود تا واقعیت غرب را آنگونه که هست ببینیم، آنها شعار حقوق بشر، احترام متقابل، دموکراسی و... میدهند، ولی الآن مشخص شد چقدر این شعارها واقعیت دارد. این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: ندانمکاری دولت ترامپ، عدم کارآمدی و مشکلات ساختاری که در آمریکا وجود دارد باعث شده ۵۰ ایالت آمریکا بهعلاوه دولت فدرال باهم برای خرید ماسک و تجهیزات پزشکی رقابت میکنند.
وی افزود: یک مجموعه متفکرتر در غرب سالهاست متوجه شدند سیستم لیبرال دموکراسی و سرمایهداری جواب نمیدهد و دنبال یک سیستم جایگزین هستند. ما هم که میخواهیم یک راه سومی را ارائه دهیم و حرفهای خوبی هم برای گفتن داریم با موانعی روبرو هستیم و نتوانستم راه سوم را برای آنها مشخص کنیم و این وظیفه جوانان ما در گام دوم انقلاب است که این کار را انجام دهند و برای همین نیاز است فعالیتهای بینالمللی و تولید محتوا را بیشتر کنند و کاری کنند که کشورهای دیگر هم بتوانند از این راه سومی که انقلاب اسلامی دارد؛ استفاده کند. وی در خاتمه درباره سؤال دیگری اظهار داشت: علیرغم اینکه هرکسی در آمریکا رئیسجمهور شود فرقی برای ما نمیکند، ولی مقاومتی که ایران و عراق داشتند برای آنها این ذهنیت را ایجاد کرده که سیاستهای گروههای تندروتر در آمریکا جواب نمیدهد و باید فکر دیگری کنند.
ارسال نظرات